Alkali Beslenme

30.03.2013 tarihinde gönderildi.

 “Kirlenmek güzeldir “ mottolu reklam filmi gelir hep aklıma asit ve alkali dengesini anlatırken. Yeterki iyi bir temizleyiciniz olsun der filmin sonunda…

Bİzlerin yaşamındaki gerçekte böyle aslında. Kirlenmenin önüne geçmek modern yaşantıda pek de mümkün olamıyor. İnsan vücudu, sindirim sisteminin ve metabolizmasının atıklarının kendi kendine doğal olarak temizleyebilecek şekilde tasarlanmış olsa bile, kimyasal koruyucular ve böcek ilaçları, GDO lu yiyecekler ve benzerlerinin yaratmış olduğu toksin yükü ile baş edebilmesi pek mümkün değildir. Bu içsel kirlilik hastalıkların ve yıpranmanın da temel sebebidir.

Sadece gözle görünebilen toksinler değil, gözle göremediğimiz toksinler de aynı şekilde bedenimizde asidik etki yaratır. Kin, nefret, öfke, endişe, korku v.b.

Bu duygu ve düşüncelerden arınabilmek , yerini sevgi ile doldurabilmek de sağlık için elzemdir. Bir yandan bunları yaparken diper yandan da vücuttaki asidi azaltmanın en iyi yolu, alkali beslenmedir.

Alkalik beslenmenin temelinde alkali su yer alır. PH değeri 7,5 üzeri olan sular alkalidir ve bedeni temizler. Kişiye gore değişmekle beraber, ortalama günde 2-3 litre arası tüketilmelidir. Suyunuzu alkali yapmanın en pratik yolu ise karbonattır. 1 su bardağına, çeyrek çay kaşığı yeterli olmaktadır. Bununla beraber sebze suları da hem besleyici açıdan oldukça zengin, hem de son derece iyi bir temizleyicidir. Güne meyve ve kuruyemişle başlamayı bugüne kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Enerjinizin arttığını, güne hafif başladığınızı fark edeceksiniz.

Rafine Şekeri ve Tuzu hayatınızdan çıkarın. Şeker yerine bal, pekmez, agave veya  hurma şurubunu; Tuz yerine de doğal kaya veya deniz tuzunu tercih edin.

Asidik etkisi yüksek olan et tüketimini sınırlandırıp, yanında bol taze yeşillikler tüketin. Yüksek alkali değere sahip gıdalara örnek verirsek;  sebzeler, fasulyeler, filizler ve çimler, baklagiller, limon, greyfurt, karpuz, avakado, zeytinyağı, badem, keten tohumu, ayçekirdeği…

Asidik etkisini bildiğimiz limon en ilginç gıdalardan biri. Asit içermesine rağmen, vücuda alındığında alkali etki yapıyor. Çayınızdan veya suyunuzdan eksik etmeyin. En basiti dışarıda tükettiğiniz su , çay, maden suyu gibi içecekleri limon dilimi atarak tüketme alışkanlığı kazanmak bile, sağlığınız için atabileceğiniz önemli bir adımdır.

Asitlenme veya kronik hastalıklarda, alkali beslenmenin iyileştirici etkisi çok yüksektir. 


haber-gorsel-01

Alkali Beslenme

30.03.2013
devamı..

haber-gorsel-01

Glisemik İndeks

1.02.2012
devamı..

haber-gorsel-01

Kan Grubu Diyeti

28.06.2011
devamı..

haber-gorsel-01

Atkins Diyeti

19.06.2011
devamı..

Paylaş